Digest

ISRM

Účetnictví a financeDigest

Název článku: Boom in business information

Konjuktura v podnikatelské informaci
Autor: Johnstone, Helen
Časopis: Asian Business ABN ISSN 0252- 3729, roč. 32, č. 8 (srpen 1996), str. 34-38
Stručný obsah:
Protože investoři z celého světa hledají v Asii nové příležitosti, jejich zájem vytváří konjukturu v obchodních informacích. Během nemnoha posledních let zahájilo několik nových agentur poskytování investorských informací pro společnosti v dané oblasti. V téže době účetní a konzultační firmy hledají více poptávek pro své služby. Rodinné vlastnictví mnoha firem v oblasti znamená, že velmi málo nebo žádné informace nejsou dostupné pro veřejnost. Proto vysílání specialistů z firem, zabývajících se účetnictvím je někdy jediná cesta, jak vyšetřit finanční stabilitu potenciálního partnera nebo investorské příležitosti. Asijské společnosti také hledají více informací o svých obchodních partnerech v oblasti a zaměřují se stále více na působení v elektronických informačních systémech a konzultačních službách v Internetu.

 

Název článku: The finance function of the future: How lending departments are changing

Funkce financí v budoucnosti: Jak se mění úvěrová oddělení
Autor: Aroy, D. Mark
Časopis: CPA Journal (CPA) ISSN: 0732- 8435, roč. 66, č. 7 (červen 1996), str. 60-63
Stručný obsah:
Jedna z nejobtížnějších oblastí při provádění trvalých změn je ve funkci finančních oddělení. V mnoha firmách jsou finanční odbory historicky vnímány jako služba s převážující funkcí měsíčně vydávat výkazy a údaje o převodech financí. Výsledkem přeměny funkce finančních oddělení je prosté soustředění na účetnictví. Avšak v řídící sféře, nebo při nejlepší funkci finančních odborů je toto pouze jeden směr, kudy se finance ubírají. Nejlepší finanční oddělení nejen snižují celkové náklady, ale mají také stoupající kredit v očích zákazníků. Ukazuje se nový typ vedoucího finančního odborníka, který demonstruje interním klientům, že finanční odbor může vytvářet hodnotu. Dobrá praxe se zaměří na tři hlavní směry: informační technologie, procesy a jejich struktury, a dovednosti a kompetence pracovníků.

 

Název článku: Piecing together the reinsurance puzzle

Řešení pojistných problémů
Autor: Cashin, John N.
Časopis: Risk management (RMT) ISSN: 035-5593 , roč. 42, č. 8 (srpen 1995), str. 17-20
Stručný obsah:
Ostřílení pojišťováci, manažeři zabývající se obchodním rizikem a drobní makléři sestavují vysoce komplexní agregovaný program, který je kombinací tradičních pojišťovacích metod s určitým rizikem, derivátů, opcí a ostatních finančních nástrojů. V současnosti není výjimkou, že nejdůležitější pojišťovací instituce produkují pojistné programy šité na míru velkých průmyslových a finančních společností. Transformace odvětví pojišťovnictví je překvapivá a odráží chaos a zmatek, který charakterizoval byznys na počátku osmdesátých let. Tento důležitý výsledek spojených aktivit osmdesátých let vznikl spojeným úsilím mnoha společností.

 



Logo STUDIO aha! Grafický design 
© 2000-2001 Studio aha!

Provoz serveru a aktualizace Albertina icome Praha s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. Aktualizace 18.05.2004

[CNW:Counter]